За словами Комаровського вітаміни потрібні, але далеко не завжди / depositphotos.com

Для того, щоб бути здоровими, люди повинні відволікатися від негативних емоцій і факторів, вважає відомий лікар-педіатр Євген Комаровський.

Про це він сказав в ефірі каналу "Україна 24".

"Ви бачите джерело негативної інформації, ним може бути сусід, телевізор, начальник на роботі. Треба зробити все, щоб нейтралізувати джерело негативної інформації. І друге - треба розуміти, що фізичні навантаження, здоровий сон і краса – це те, що нам дійсно треба", - радить доктор.

Відео дня

Також Комаровський розповів про вітаміни. За його словами, їх не потрібно вживати людям, які харчуються повноцінно і різноманітно. Він розповів про часту оману пацієнтів, які вірять в "чарівний вітамін", який може прописати лікар.

Читайте такожЯк правильно витягнути скалку: Комаровський сказавши, чим користуватися і що робити

"Всесвітня організація охорони здоров'я стверджує: необхідно віддати перевагу повноцінне і різноманітне харчування прийому комплексних вітамінів. Виняток хіба що для вітаміну D, який, вони кажуть, шкідливо отримувати з сонця, тому що сонце погано діє на шкіру, його можна вживати й всередину. Повноцінне і різноманітне харчування - це фактично різноманітність харчових груп, тобто треба їсти щось м'ясне, щось молочне, якийсь овоч, якийсь фрукт, крупу - ось вам і різноманітне харчування, і ніякі вітаміни вам не потрібні", – говорить він.

Раніше Комаровський детально пояснив, коли потрібно викликати "швидку" дитині.