В Україні епідемія коронавірусу може швидко закінчитися, спрогнозував лікар / ілюстративне фото УНІАН, Сергій Чузавков

Якщо в Україні показники захворюваності на коронавірус COVID-19 будуть залишатися на такому ж високому рівні, як зараз, то за кілька місяців у державі може сформуватися колективний природній імунітет.

Коли більшість українців перехворіє, епідемія зупиниться, повідомив у своєму каналі в Telegram головний лікар одного з діагностичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

"Коли ж зупиниться пандемія? Коли більшість українців перехворіє", – зазначив медик.

Відео дня

Читайте також"План Б": екс-очільниця МОЗ попередила, у якому разі карантин в Україні затягнеться на чотири рокиЛікар додав, що в Україні неофіційно щодня понад 100 000 нових випадків інфікування коронавірусом, а офіційно фіксується набагато менше, оскільки тести роблять не так часто, як потрібно.

"…можна припустити, що за один місяць перехворіє 3 000 000 українців. Якщо показники будуть залишатись такими високими, то за кілька місяців ми таки отримаємо колективний природній імунітет", – вважає Жиравецький.

Пандемія розпочалася у березні 2020 року, у цьому ж місяці в Україні запровадили карантин.

Нагадаємо, коронавірус в Україні 6 листопада, за офіційними даними, знайшли у 17 419 осіб, 5 числа – у 25 063, а 4-го  – у 26 488.

Раніше лікар-імунолог, доктор медичних наук Віра Казмірчук висловила думку, що пандемія COVID-19 у світі закінчиться до кінця цього року, коли більша частина населення Землі вакцинується від цієї хвороби.

Інфографіка УНІАН

Записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.