У лікарні з отруєнням опинилися 15 людей, більшість - діти / УНІАН

У курортній Кирилівці Запорізької області поліцейські почали розслідування за фактом масового отруєння на базі відпочинку.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, 2 липня о 04:30 до Кирилівського відділення поліції надійшла інформація про те, що на одній із місцевих баз відпочинку відпочиваючі поскаржились на біль у животі та нудоту. Серед них - дев’ятеро дітей.

Читайте такожКомаровський: басейни безпечніші за маршрутки, а закриття кафе після 22:00 не знижує ризик інфікування COVID-19

Відео дня

«Після огляду медпрацівниками їх помістили до інфекційного відділення Якимівської районної лікарні. Наразі життю та здоров'ю дітей і дорослих нічого не загрожує. Медики оцінюють стан здоров’я постраждалих як задовільний», - йдеться у повідомленні.

На місці події працюють фахівці Держспоживслужби в Запорізькій області та медики Кирилівської ОТГ. Спеціалісти взяли необхідні зразки води та їжі для направлення на лабораторне дослідження.

Слідчим Кирилівського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Як повідомляв УНІАН, 1 липня на одній із баз відпочинку у курортному селищі Кирилівка Запорізької області сталося масове отруєння людей.

За інформацією Кирилівської сільради, було госпіталізовано 15 осіб. За попередніми даними, всі хворі харчувалися в їдальні бази відпочинку. Госпіталізованих також тестують на можливу наявність коронавірусу.