у Києві повністю відремонтували 139 відділень / фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко заявляє, що за шість років у столиці повністю відремонтували 139 відділень в лікарнях.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив під час онлайн-брифінгу, відповідаючи на запитання користувачів соцмереж.

Читайте такожУ Києві зростає кількість людей з важкою формою коронавірусу - Кличко

Відео дня

"За останніх 6 років повністю відремонтували 139 відділень в столичних лікарнях. Здійснили термосанацію 25 медичних закладів, які тепер відповідають всім європейським нормам збереження тепла. Суттєво оновили також термосанацію семи пологових будинків. Також Київ закупив понад 200 спецавтомобілів для "швидкої". Зокрема, 100 - для екстреної та невідкладної допомоги", - розповів Кличко.

Також мер нагадав, що в контексті боротьби з пандемією коронавірусу підготували п’ять міських лікарень та два пологових будинки на майже 900 ліжок.

"Також додатково створили місця в Олександрівській лікарні. Там облаштували ще один корпус для лікування хворих на коронавірус – на 70 ліжок. А також підготували місця в спеціалізованих медзакладах. Якщо знадобиться, для другої хвилі прийому хворих місто підготувало майже 800 ліжок в ще семи лікарнях столиці", - зауважив він.

Міський голова підкреслив, що нині у медзакладах міста є 400 апаратів штучної вентиляції легень, хоча на початку року їх було 150.