Фото УНІАН

Група компаній "Метінвест" поставить медичним установам Києва та Харківської області 300 тонн кисню для лікування хворих на коронавірус.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відзначається, що на початку жовтня медики Харківської області зіткнулися з дефіцитом кисню: основний постачальник почав ремонт обладнання, в результаті чого обсяги поставок скоротилися з 40 до 20 тонн на добу. У зв'язку з цим в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун звернувся до керівництва "Метінвесту" з проханням допомогти з поставками кисню медичним закладам регіону.

Відео дня

У свою чергу в "Метінвесті" оперативно розробили графік поставок кисню, згідно з яким лікарні Харківської області отримають 240 тонн кисню з 18 по 28 жовтня. Перші 80 тонн кисню вже надійшли в обласні лікарні. Кисень для медиків Харківщини нададуть підприємства групи "Запоріжсталь", Дніпровський коксохімічний завод та "Азовсталь". Зокрема, Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 та Харківському обласному клінічному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення буде направлено по 60 тонн кисню, а Харківському обласному госпіталю ветеранів війни, Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні та Куп'янському територіальному медичному об'єднанню – по 40 тонн.  

"На жаль, у Харківщини сьогодні один з найбільших відсотків потреби кисню в Україні. Завдяки співпраці з підприємствами групи "Метінвест" лікарні області, залучені в боротьбу з COVID-19, тепер забезпечені киснем в повному обсязі", – констатував в.о. голови Харківської ОДА Олександр Скакун.

Крім того, до кінця жовтня 60 тонн кисню від "Азовсталі" надійдуть Київській міській клінічній лікарні №6, яка також відчуває нестачу кисню для лікування хворих з коронавірусом.

"У нас почалися перебої з поставками необхідного обсягу кисню: лікарня споживає 5 тонн кисню на добу. Тому я звернувся до "Метінвесту", щоб компанія допомогла з цим питанням. "Метінвест" відгукнувся і дає нам можливість заправити кисень протягом чотирьох тижнів. Ми дуже вдячні компанії. Таким чином ми зможемо врятувати як мінімум 350 осіб з коронавірусом, які проходять лікування в нашій лікарні", – зазначив головний лікар Київської міської клінічної лікарні №6 Вадим Крижевський.

При цьому в жовтні підприємства "Метінвесту" вже поставили в столичні лікарні 120 тонн рідкого кисню. Зокрема, допомогу отримали Київська міська клінічна лікарня №6, Київська міська клінічна лікарня №1 та Київська обласна клінічна лікарня.

"З початку жовтня ми знову спостерігаємо сплеск захворюваності на коронавірус по всій країні, тому зараз швидкість реакції на потреби медиків – наш головний союзник у боротьбі з пандемією. Не менш важливо, щоб і місцева влада постійно відстежувала ситуацію і ухвалювала швидкі рішення, як і сталося в нашому випадку. Ми сподіваємося, що швидка реакція влади, а також готовність бізнесу всіма силами допомагати медикам дозволить зупинити поширення коронавірусу і зберегти життя і здоров'я українців", – зазначив генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Нагадаємо, з 2020 року по вересень 2021 року підприємства групи "Метінвест" безкоштовно передали понад 2 тисячі тонн рідкого і майже 409 тисяч куб. м газоподібного кисню медикам Запоріжжя, Маріуполя, Києва, Харкова, Дніпропетровської, Житомирської та Хмельницької областей. Крім того, "Метінвест" веде будівництво кисневої інфраструктури в лікарнях міст, де працюють підприємства групи: Маріуполі, Запоріжжі, Авдіївці, Покровську та Кривому Розі. Всього в минулому році "Метінвест" направив на боротьбу з коронавірусом близько 6 млн доларів.