Від контактних осіб у двох випадках виділено коронавірус COVID-19 / ua.depositphotos.com

В Одеській області від гострої респіраторної вірусної інфекції померли двоє підопічних психоневрологічного будинку-інтернату.

Як повідомили в Одеському обласному лабораторному центрі МОЗ України, минулого тижня зареєстровано групову захворюваність на ГРВІ серед підопічних Великорибальського психоневрологічного будинку-інтернату Саратського району. Загалом захворіли 11 осіб, з яких двоє померли.

«Проведено вірусологічне обстеження хворих та контактних осіб. За результатами обстеження хворих у двох випадках виявлено метапневмовірус, у 9 - парагрип третього типу. Від контактних осіб у двох випадках виділено коронавірус COVID-19», - повідомили в центрі.

Відео дня

З метою локалізації захворюваності та недопущення подальшого розповсюдження цього вірусу встановлено медичне спостереження за контактними особами - підопічними та персоналом закладу, проведена дезінфекція у всіх приміщеннях закладу, посилені санітарно-гігієнічний та протиепідемічний режими. Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження тривають.

Читайте такожПоказники захворюваності COVID-19 в Україні досягли рівня вересня 2020 року

Вас також можуть зацікавити новини: