Дівчині із подвійними жіночими органами зробили успішну операцію / фото ua.depositphotos.com

Львівські хірурги успішно прооперували 14-річну дівчину зі Старосамбірського району Львівської області, у якої виявили вроджену ваду сечостатевої системи. До цього батьки і дівчина навіть не підозрювали про наявність такої недуги.

Як повідомляє ZAXID.NET, дівчина звернулась до лікарів із сильним болем у животі, який важко було зняти знеболювальними препаратами. Школярка мучилась від болю останні півроку. Результати обстеження приголомшили і дівчину-підлітка, і її батьків: виявилося, вона народилася з однією ниркою, а з’ясувалося це лише зараз.

Читайте такожУ Львові хірурги видалили гігантську пухлину (фото)

Відео дня

Така патологія насторожила районних урологів, опісля чого пацієнтку направили на більш детальне обстеження до Львова, на магнітно-резонансну томографію (МРТ). Результати МРТ і допомогли з’ясувати справжню причину болю: у дівчини виявили синдром Херліна-Вернера-Вундерліха, іншими словами вроджену ваду сечостатевої системи.

"Це поєднана вада розвитку сечостатевої системи. Вона у жінок може проявлятися по-різному. Але зазвичай, при такій патології є подвоєння матки і може бути відсутня одна нирка. У нашої пацієнтки діагностовано подвоєння матки та піхви, а також відсутність правої нирки. В одній із піхв виявлено поперечну перегородку, яка утруднювала відтік крові в період місячних. Це спричиняло виражений больовий синдром, який був нестерпний", - розповів уролог Львівської міської дитячої лікарні Ростислав Наконечний. 

Операція була проведена 22 червня і тривала впродовж години. Пацієнтці висікли перегородку, яка була причиною виникнення болю, та зробили пластику піхви. Дівчина почувається добре, готується до виписки з лікарні.