REUTERS

Державну санітарно-епідеміологічну службу не будуть відновлювати як окремий орган.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, відповідаючи на запитання журналістів.

"Щодо виділення в окремий орган центральної виконавчої влади - таке питання ми наразі не розглядаємо, ми розглядаємо створення протиепідеміологічної служби саме в складі МОЗ, яка б виконувала дуже чіткий функціонал", – зазначив Степанов.

Відео дня

Читайте такожМедики закликають Порошенка повернути санепідемслужбу

За його словами, протиепідеміологічна служба буде відповідати за "проведення всіх заходів, встановлення, зокрема, інфекційного контролю, реагування на відповідні ситуації силами тих фахівців, які повинні бути в цієї служби".

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів постановою від 29 березня 2017 р. № 348 «Деякі питання Державної санітарно-епідеміологічної служби» скасував рішення про реорганізацію Державної санітарно-епідеміологічної служби шляхом її приєднання до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і ліквідував ДержСЕС.

При цьому уряд поклав на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів завдання і функції з реалізації державної політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та із здійснення контролю за дотриманням вимог санітарного законодавства (крім функцій з реалізації державної політики у сфері епідеміологічного нагляду та у сфері гігієни праці та функцій із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників).

Як повідомляв раніше УНІАН, в Україні після ослаблення карантину можлива друга хвиля коронавірусу. Її поява залежить від дотримання соціальної дистанції, скупченості населення, від того, які заходи буде проводити уряд.