Лікарю призначено найвище покарання за статтею – 1 рік позбавлення волі  / фото pixabay.com

У Закарпатській області лікаря пологового відділення Хустської райлікарні було визнано винним у неналежному виконанні професійних обов’язків, внаслідок чого загинула молода жінка.

Читайте такожНа Чернігівщині після екстреного кесаревого розтину померла 19-річна породілляПро це повідомляє прокуратура Закарпатської області.

Зазначається, що жінка померла ще у липні 2017 року. Тячівський районний суд вже визнавав лікаря винним, той подав апеляцію до Львівського апеляційного суду – втім 26 червня апеляційна установа підтвердила вирок суду першої інстанції. Вирок лікарю набув чинності.

Відео дня

«Підозрюваний, будучи медичним працівником, неналежно виконуючи свої професійні обов’язки внаслідок недбалого ставлення до них, приймаючи пологи у пацієнтки допустив тяжку крововтрату, що призвела до смерті жінки», - зазначається у повідомленні.

Лікарю призначено найвище покарання за статтею – 1 рік позбавлення волі. Крім того засуджений і лікарня мають сплатити потерпілим майже півмільйона гривень відшкодувань за моральну і матеріальну шкоду. Також лікар має сплачувати чверть від своєї зарплати на утримання трьох дітей померлої жінки.

Як повідомляв УНІАН, у Луцьку від ускладнень COVID-19 померла породілля.