У штаму коронавірусу "Дельта" є кілька особливостей, поділився вчений / ілюстративне фото УНІАН

Втрата нюху не є однією з характерних ознак наявності штаму коронавірусу COVID-19 "Дельта".  

Інші штами вірусу відрізняються гострішим періодом захворювання, а при наявності "Дельти" цей період менш гострий, розповів доктор медичних наук, завідувач відділу загальної та молекулярної патофізіології Інституту фізіології ім. О. Богомольця Національної академії наук Віктор Досенко в інтерв'ю Obozrevatel.

"Що стосується тяжкості й смертності захворювання, то дані суперечливі. Не точно, що він є тяжчим. Але є дані про темпи поширення, і вони, швидше за все, перевищують темпи поширення попередніх варіантів (вірусу – Ред.). Це вже створює загрозу", – попередив співрозмовник.

Відео дня

Вчений підкреслив, що немає специфічного лікування пацієнтів, у яких підтверджено наявність штаму "Дельта".

Нагадаємо, пандемія коронавірусу розпочалася у березні 2020 року, у цьому ж місяці в Україні було запроваджено карантин. COVID-19 мутував.

Штам коронавірусу "Дельта" вперше виявили в Індії восени 2020 року. Вважається, що "Дельта" більш заразна, ніж попередні виявлені мутації COVID-19. 

Наприкінці серпня поточного року заступник голови Міністерства охорони здоров'я нашої країни, головний санітарний лікар Ігор Кузін говорив, що у нас штам "Дельта" знайдений у понад 600 осіб. В українській державі померли кілька людей, інфікованих цим штамом.

Вас можуть зацікавити такі новини: