За програмою Зеленського лікарня у Червонограді отримала сучасне приймальне відділення / facebook.com/kozytskyy.maksym.official

На Львівщині у рамках програми президента Володимира Зеленського “Велике будівництво” завершили реконструкцію приймального відділення Червоноградської центральної міської лікарні.

Відділення отримало новий адміністративний корпус, естакади для автомобілів, покрівлю та нове сучасне медичне обладнання, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

“У приймальному відділенні провели оздоблювальні роботи, вентиляцію, під’єднали електроенергію, замінили каналізаційну мережу, систему водопостачання, покрівлю та завершили фасадні роботи. Поруч з Червоноградською лікарнею спорудили естакаду для автомобілів та збудували адміністративний корпус”, - зазначив у Facebook очільник Львівської ОДА Максим Козицький.

Відео дня

Також у приймальному відділенні оновили реєстратуру, рентгенографічний та процедурний кабінети. Відділення отримало цифровий електрокардіограф, 2 сучасних енергетично-багаторівневих дефібрилятори з можливістю проведення не тільки дефібриляції, але й кардіоверсії з моніторингом ЕКГ, 5 медичних аспіраторів, 5 модульних моніторів пацієнта, 3 апарати штучної вентиляції легень, наркозну станцію, новий електричний рентгенопрозорий операційний стіл, електрохірургічну систему, рентгенівську діагностичну мобільну систему та іншу медичну апаратуру, необхідну для порятунку людських життів.

Реконструкцію приймального відділення у рамках програми Володимира Зеленського “Велике будівництво” розпочали у 2020 році. Загальна вартість робіт склала понад 30 млн гривень. 

Упродовж року Червоноградська центральна лікарня обслуговує до 16 тисяч пацієнтів. Загалом у районі мешкає понад 346 тисяч жителів. Тут забезпечують надання медичної допомоги за різними лікарськими спеціальностями, зокрема і пацієнтам з мозковим інсультом.

У планах також відкриття кабінетів фіброгастроскопії, колоноскопії, МРТ, ангіографії та додаткових приміщень - реанімаційної палати, операційної, діагностичної палати, оглядових кабінетів хірурга, терапевта, травматолога, акушер-гінеколога, кабінету ультразвукової діагностики.

Програмою Володимира Зеленського “Велике будівництво” передбачено реконструкцію ще 8 приймальних відділень на Львівщині.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що в 2021 році по всій Україні планують створити 177 сучасних приймальних відділень лікарень.