Кава корисна для здоров'я / фото REUTERS

Низка досліджень показала, що вживання кави продовжує тривалість життя і покращує роботу мозку, а також бореться з деякими з найбільш поширених захворювань. 

Як пише Inc, дослідження, проведене Університетом Джонса Хопкінса показало, що надання учасникам дослідження таблетки кофеїну корелювало з кращими показниками в тестах на пам'ять. "Ми завжди знали, що кофеїн покращує когнітивні функції", - сказав провідний автор.

Інше масштабне дослідження майже 500 тис. дорослих британців показало, що ті, хто випивав принаймні 2-3 чашки кави в день мали "приблизно на 10-15% менше шансів померти". 

Відео дня

Канадське дослідження показало, що феніліндани, хімічна речовина, що утворюється в процесі обсмажування зерен кави, зупиняє накопичення двох токсичних білків в мозку, які пов'язані з хворобами Альцгеймера і Паркінсона. "Споживання кави має певну кореляцію зі зниженням ризику", - сказав один з авторів дослідження. 

Інше дослідження вивчило звички майже 350 тис. осіб і виявило, що серед тих, хто пив багато кави на 30% менше шансів померти з будь-якої причини, ніж у тих, хто не пив напій.

Крім того, дослідження, проведене на замовлення Американської кардіологічної асоціації, показало, що ризик серцевої недостатності або інсульту знижується на 8% з кожною додатковою чашкою кави в день.

Інші новини про каву

Експерти радили не пити каву відразу після пробудження. Вони відзначили, що в організмі людини, яка тільки прокинулася, рівень гормону стресу - кортизолу, максимальний, а кава стимулює його вироблення. На їхню думку, напій краще випити тоді, коли рівень кортизолу знизиться.

Вчені дійшли висновку, що споживання кави натщесерце призводить до того, що збільшується вироблення шлункової кислоти. Дослідники відзначили, що у одних людей збільшення вироблення кислоти не викликає дискомфорту, а інші можуть його відчути.

Вас також можуть зацікавити новини: