Оливки дуже корисні для здоров'я / фото ua.depositphotos.com

Оливки сприяють здоров'ю серця, забезпечують необхідні поживні речовини для підтримки роботи мозку і допомагають контролювати вагу.

Оливки, основний продукт середземноморської кухні, пише Pinkvilla. Вони багаті мононенасиченими жирами, потужними антиоксидантами, вітамінами та мінералами. 

Яка користь оливок для здоров'я?

Відео дня

1. Хороше джерело клітковини. Оливки містять харчові волокна, які сприяють поліпшенню травлення. Нерозчинні волокна допомагають при запорах, діючи як проносне. З іншого боку, розчинні харчові волокна діють як пребіотики, які забезпечують поживними речовинами корисні кишкові бактерії, які відповідають за здорове травлення, підвищення імунітету, контроль рівня цукру в крові та боротьбу з патогенами всередині кишечника.

2. Багаті пробіотиками. Оливки ферментуються в процесі природного молочнокислого бродіння, що робить їх багатим джерелом пробіотиків. Ці бактерії покращують здоров'я кишечника, підтримуючи правильний баланс травних ферментів і запобігаючи розмноженню патогенних бактерій в кишечнику. 

3. Багаті антиоксидантами. Оливки мають антиоксидантні властивості завдяки багатому джерелу вітаміну Е і з, каротину і олеоканталу, природного антиоксиданту, властивості якого аналогічні ібупрофену. Антиоксиданти нейтралізують пошкодження клітин вільними радикалами. Таким чином, вживання оливок може допомогти уповільнити старіння, знизити ризик розвитку раку, запобігти пошкодженню печінки, забезпечити протизапальні властивості та запобігти віковим захворюванням, таким як хвороба Альцгеймера та серцево-судинні захворювання. 

4. Може покращити здоров'я серця. Оливки містять хороший тип жиру, який називається мононасиченими жирними кислотами, у вигляді олеїнової кислоти, поліфенолів, вітаміну Е та ліпідних молекул, які зменшують запалення, а також "поганий" холестерин.

5. Може запобігти раку. Олеуропеїн, найпоширеніший антиоксидант пригнічує ріст ракових клітин. 

6. Лікування когнітивних захворювань. Наявність олеоканталу в оливках та оливковій олії пов'язане зі зниженням ймовірності виникнення хронічних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера та інших неврологічних захворювань. 

7. Покращує здоров'я шкіри і волосся. Експеримент, проведений для вивчення користі оливок для шкіри та волосся у жінок, довів, що вони допомагають зволожувати та розгладжувати текстуру шкіри, а також можуть запобігти появі прищів та рубців від прищів. Це пов'язано з наявністю в оливках корисних для шкіри інгредієнтів, таких як вітаміни C, E і K, а також жири. 

Інші новини про користь оливок

Численні переваги оливок для здоров'я роблять їх цінним і чудовим доповненням до будь-якої кухні. Цей потужний поживний комплекс багатий мононенасиченими жирами, антиоксидантами та необхідними поживними речовинами. Вони сприяють здоров'ю серця. Саме тому лікарі і дієтологи радять застосовувати середземноморську дієту, яка багата якраз оливками і оливковою олією.

Вас також можуть зацікавити новини: