До їжі часто звертаються як до засобу, що дозволяє не тільки себе зайняти, але і відволіктися \ фото ua.depositphotos.com

Буває так, що людина недавно пообідала, але знову хоче їсти. За таким відчуттям можуть ховатися деякі проблеми.

Перше, це, можливо, організму потрібна вода. За словами лікарів, нерідко людям здається, що вони голодні, тоді як фізіологічно їх організм відчуває спрагу. Це пов'язано з тим, що неврологічні сигнали голоду і спраги обробляються однією ділянкою мозку. Варто спробувати спочатку випити води, якщо знову захотілося їсти після недавнього прийому їжі, пише medikforum.

Спосіб себе відволікти. До їжі часто звертаються як до засобу, що дозволяє не тільки себе зайняти, але і відволіктися від небажаних думок, поганого настрою. У такі моменти краще бути фізично активним - це більш здоровий і корисний спосіб відволіктися.

Відео дня

Читайте такожДієтологи розповіли, що не можна робити на голодний шлунок

Відсутність розпорядку. Дієтологи констатують, що люди, які щодня снідають, обідають і вечеряють в один час, рідше стикаються з імпульсивними і неконтрольованими нападами голоду.

Виснаження. Парадокс, але людина може вживати велику кількість їжі і при цьому страждати від нестачі поживних речовин. Це зазвичай відбувається, коли активно поїдаються продукти глибокої промислової переробки, що містять вкрай мало клітковини, вітамінів і мінералів. Якщо людина їсть багато солодкого, борошняного, то в результаті нестачі потрібних організму мікроелементів і стрибків рівня цукру в крові буде постійно відчувати голод.

Неспокійні прийоми їжі. Вчені підкреслюють, що процес прийому їжі вимагає певної концентрації уваги, зосередженості, спокою. Якщо їжа поглинається занадто швидко, в положенні стоячи або на ходу, або супроводжується іншою діяльністю, що відволікає увагу, – наприклад, роботою за комп'ютером – то людина не помічає свого насичення.

Вас також можуть зацікавити новини: