Продукти багаті калієм назвав УНІАН / фото ua.depositphotos.com

Калій - один з чотирьох найважливіших електролітів для організму людини. Цей мікроелемент потрібен для нормальної роботи серцево-судинної системи, стабілізації водно-сольового балансу і підтримки нормального кров'яного тиску. У людей, які вживають недостатньо калію, часто набрякають ноги, особливо в спеку. Також нестача калію призводить до сильної втоми і появи судом, порушення роботи всіх внутрішніх органів.

УНІАН назвав 7 продуктів з рекордним вмістом калію. Їжте їх якомога частіше, і нестача цього найважливішого елемента вам точно не загрожує.

Сухофрукти

У порції сухофруктів вагою 100 г міститься близько 70% добової норми калію. Тому курагу, чорнослив і родзинки рекомендується їсти всім, хто хоче мати здорові судини. Особливо корисними сухофрукти вважаються для літніх людей.

Відео дня

Біла квасоля

Біла квасоля - лідер за вмістом калію серед бобових культур. 200 г квасолі містить 50% добової норми мікроелемента. При цьому квасоля також багата білком і має низький глікемічний індекс, що робить її дуже корисною для діабетиків.

Банан 

Високий вміст калію в бананах є відомим фактом, хоча є чимало продуктів, в яких калію більше. Великий плюс бананів в тому, що ці фрукти в основному їдять сирими, і вони не втрачають свою користь від термічної обробки.

У яких продуктах багато калію / фото depositphotos.com

Авокадо

Користь авокадо добре відома - не дарма цей продукт дуже популярний у прихильників здорового харчування. Всього половина невеликого авокадо забезпечить 10% від добової норми калію. Дослідження також показують, що авокадо корисний для людей з підвищеним кров'яним тиском, яким особливо потрібен калій.

Картопля

Лише одна невелика картоплина забезпечує 11% норми калію на добу. Це дуже корисний овоч для всіх, хто хоче мати здорове серце. Картопля є основним джерелом калію в тих країнах, де її їдять майже щодня. Найбільше мікроелемента міститься в запеченій зі шкіркою картоплі.

Буряк

За вмістом калію буряк не поступається картоплі. При чому на відміну від останньої, буряк можна їсти сирим. Буряк в цілому рекомендується для підтримки здоров'я серця і нормалізації кров'яного тиску.

Гранат

Високий вміст калію - один із прикладів того, чим корисний гранат. Цей фрукт позитивно впливає на роботу серця і нирок, підтримує здоров'я м'язів і кісток. Однак гранат досить калорійний і містить багато цукру, тому його не варто їсти у великій кількості і на порожній шлунок.

Вас також можуть зацікавити новини: