Фото: newsru.co.il
 

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення вчора ухвалив виконавчий комітет Одеської міської ради.

Читайте такожУ Києві планують створити реабілітаційний та опіковий центри

Зокрема, виконком вирішив будівлю, яку інвестор передав на баланс міста в серпні, передати на баланс Міської клінічної лікарні №10, на території якої вона розташована.

Відео дня

У рішенні сказано, що це пов'язано з впровадженням високотехнологічного хірургічного лікування в комунальному закладі «Міська клінічна лікарня № 10».

Після засідання виконкому в. о. директора департаменту охорони здоров'я міськради Ірина Соколова заявила журналістам, що спочатку планувалося, що будівля нової лікарні швидкої допомоги буде 7-поверховою на 700 ліжок. Однак інвестор побудував корпус на 60 ліжок, в якому не можна розмістити лікарню швидкої допомоги.

Читайте такожНа Одещині - критична ситуація з наданням швидкої медичної допомоги

За словами Соколової, для універсального обладнання операційного відділення необхідно повністю перебудувати МКЛ №10 із закриттям останньої на 4 роки.

У новій 3-поверховій будівлі замість обіцяної сучасної лікарні швидкої допомоги облаштують відділення ендоваскулярної хірургії - високотехнологічних хірургічних втручань.

«Це хірургія завтрашнього дня. Пацієнту не роблять зовнішніх розрізів: до органу, якому необхідно втручання, спеціальна речовина проводиться через судини», - сказала Соколова. Передбачається, що в цьому відділенні надаватиметься планова та ургентна допомога, здійснюватимуться операції при інсультах, інфарктах, при тромбоемболії легеневих артерій та ін.

Читайте такожВ Одесі добудували приміщення для сучасної лікарні швидкої допомоги

Список необхідного для нового відділення обладнання департамент повинен надати керівництву міста до 15 січня 2017 року.

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня на позачерговому засіданні виконавчий комітет Одеської міської ради прийняв рішення про прийняття на баланс міста збудованої інвестором 3-поверхової будівлі сучасної лікарні швидкої допомоги.

Будівля розташована на території МКЛ №10, по вулиці Маршала Малиновського, 61/Р.

Інвестор будівництва - відомий бізнесмен, власник компанії «KADORR Group» Аднан Ківан.

Компанія «KADORR Group» - складова групи «Kivan Group Companies», створювач якої Аднан Ківан. Спеціалізація - будівництво та інвестиційна діяльність у багатьох країнах світу.

Аднан Ківан народився в Сирії 1962 року. Закінчив Одеську академію харчових технологій. В Одеському регіоні займається будівельним бізнесом (висотні житлові будинки, бізнес-центри та ін.).