Прокуратура Донецької області контролює хід проведення дослідчої перевірки за фактом травмування двох людей під час катання на атракціоні "Парашут" в Урзуфі Первомайського району.

Про це сьогодні повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Донецької області.

Наразі встановлено, що подружжя, відпочиваючи на побережжі Азовського моря, 15 липня скористалася послугами водного атракціону "Парашут". Під час зльоту пасажирка впала, внаслідок чого купол парашута нахилився і почав некеровано рухатися разом з пасажирами. По ходу руху люди зіткнулися з катером, що стоїть поряд з тим, до якого був прив`язаний купол парашута.

Відео дня

Внаслідок зіткнення чоловік дістав численні переломи ребер, травму живота, розрив селезінки і підшлункової залози, жінка госпіталізована з переломами ребер. На даний момент обоє постраждалих знаходяться в лікарні.

Ведеться дослідча перевірка, під час якої буде встановлений факт наявності у власника атракціону дозвільної документації, перевірено дотримання правил техніки безпеки, опитані учасники і очевидці подій, а також ряд інших дій.

За результатами перевірки правоохоронними органами буде прийняте рішення в порядку ст.97 КПК, тобто про порушення кримінальної справи за наявності для цього підстав, або відмові в порушенні кримінальної справи за відсутності таких.