ПАТ «Київенерго» розпочало підключення столичних лікарняних закладів та пологових будинків до централізованого опалення за їхніми заявками. Станом на 27 вересня до опалення вже підключено 8 лікарняних закладів та 2 пологові будинки, повідомили УНІАН у прес-службі компанії.

Підключення відбувається за умови подання відповідної заявки керівника об’єкту до «Київенерго» та готовності внутрішньобудинкових мереж споживача, зазначається в повідомленні.

«На сьогодні «Київенерго» технологічно готова до початку опалювального сезону. З огляду на надто холодну як для вересня погоду ми вже здійснюємо підключення споживачів до тепла за їхніми заявками», – зазначив генеральний директор ПАТ «Київенерго» Олександр Фоменко.

Відео дня

Щодо житлового фонду, то підключення споживачів відбуватиметься згідно з графіком на підставі розпорядження КМДА, йдеться в повідомленні. Запуск теплоносія – складний та відповідальний технологічний процес. Тому підключення споживачів здійснюватиметься, як і у попередні роки, протягом тижня поетапно в усіх районах столиці.

Як нагадав генеральний директор, необхідною умовою своєчасного початку опалювального сезону є також готовність внутрішньобудинкових систем споживачів та наявність необхідних лімітів газу від НАК «Нафтогаз України».

У повідомленні нагадують, що столична влада прийняла рішення розпочати опалювальний сезон в Києві з 30 вересня. Підключення систем теплопостачання відбуватиметься в три етапи. Спочатку тепло буде подано до дитячих садочків, начальних закладів з цілодобовим перебуванням дітей та лікувальних установ. Потім – до загальноосвітніх навчальних закладів за заявками їх керівників. Після цього увімкнуть опалення і в житлових будинках, адміністративних будівлях установ та організацій (також за заявками їх керівників).