Прокуратура Святошинського району спільно з працівниками міліції викрила 66-річну ворожку, котра за допомогою шахрайської схеми виманила у довірливої клієнтки майже 430 тис. гривень.

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Святошинського району міста Києва, встановлено, що вперше зловмисниця зустрілася зі своєю жертвою ще у 2001 році. Під час розмови гадалка повідомила жінці про начебто існування у неї рідного брата. Повіривши словам шахрайки та перебуваючи під її впливом киянка погодилася надсилати кошти своєму неіснуючому родичу.

На прохання потерпілої влаштувати їй зустріч із братом, ворожка відповідала, що чоловік має проблеми із законом та змушений постійно переховуватися, тому спілкування з ним можливе лише за допомогою СМС-повідомлень.

Відео дня

У подальшому довірлива жінка неодноразово отримувала на свій мобільний телефон повідомлення, начебто надіслані її братом з проханням фінансово допомогти йому. Насправді ж усі повідомлення надсилали спільники гадалки.

Загалом за час цієї афери ворожці вдалося виманити у 60-річної киянки майже 430 тис. гривень.

Наразі зловмисниці повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (Шахрайство в особливо великих розмірах).

У ході проведення слідчих дій правоохоронцями вилучено речові докази, а саме гроші та мобільний телефон, з якого надходили СМС-повідомлення.

На даний час встановлюються інші факти шахрайства, до яких може бути причетна підозрювана.