Скандальна заборона бронювати ліки онлайн: сервіси готують свої пропозиції до Держлікслужби

Держлікслужба готова переглянути скандальний проєкт змін ліцензійних умов продажу ліків і долучить до напрацювань пропозиції онлайн-сервісів: аптечних прайс-агрегаторів. Про це повідомляє 24 канал за підсумками зустрічі Держлікслужби та представників аптечних сервісів.

Зараз прайс-агрегатори готують свої варіанти і представлять їх державному регулятору. Про це розповів співзасновник Tabletki.ua Олександр Муравщик, який був на зібранні. 

"Таbletki.ua готують свої пропозиції змін до ліцензійних умов, які враховували б інтереси українського споживача.  Найближчим часом ми чекаємо на наступну робочу зустріч, де будемо обговорювати перший проєкт таких змін". 

Відео дня

За словами Муравщика, Держлікслужба загалом підтримує роботу таких сервісів, як аптечні прайс-агрегатори:

"Чиновники підтвердили, що готові до зміни ліцензійних умов, щоб закріпити право аптек на роботу з прайс-агрегаторами.  Окремо відмітили, що прайс-агрегатори не є частиною електронної торгівлі лікарськими засобами: це лише обмін між споживачами та аптеками інформацією про ліки, ціни на них та можливість бронювання за умови, що придбання ліків споживачем відбувається безпосередньо в аптеці", – зауважив співзасновник сервісу tabletki.ua

До слова, на попередній нараді з першим заступником міністра охорони здоровʼя Сергієм Дубровим не дійшли згоди стосовно скасування норми, яка фактично дозволяла проводити онлайн-бронювання тільки на сайтах-ліцензіатах, тобто на сайтах аптек. Втім домовилися, що проєкт відкладуть до внесення змін, напрацьованих Держлікслужбою спільно з представниками прайс-агрегаторів. Цього разу на зустрічі був присутній голова Дерлікслужби Роман Ісаєнко, і чиновники підтвердили, що не мають зауважень до роботи сервісу Тabletki.ua.

Перед тим  найбільший в Україні аптечний  прайс-агрегатор Tabletki.ua ініціював петицію до Уряду не забороняти бронювати ліки онлайн. Менш ніж за добу вона набрала 27 тисяч підписів.