До лікарні доставлені курсанти віком від 14 до 16 років з діагнозом харчова токсикоінфекція / фото ua.depositphotos.com

В Одесі госпіталізовано майже півсотню курсантів одного з ліцеїв, у яких ознаки отруєння. Поліцейські розслідують обставини отруєння курсантів в одному з одеських ліцеїв

Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, сьогодні близько 12:00 про подію правоохоронцям повідомили лікарі.

Попередньо встановлено, що вночі курсантів одного із одеських ліцеїв госпіталізували до медичного закладу із отруєнням та харчовою токсикоінфекцією. 

Відео дня

"Наразі відомо про 46 потерпілих, які перебувають в лікарні. Всі вони неповнолітні", - розповіли правоохоронці.  

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325  (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. 

Наразі у рамках провадження призначено низку експертиз. Правоохоронці встановлюють всі обставини події. Також уточняється точна кількість постраждалих.

Водночас у соціальних мережах очевидці пишуть, що інцидент стався у військово-морському ліцеї. Нібито, до лікарні доставлено близько 70 осіб віком від 14 до 16 років з діагнозом харчова токсикоінфекція. За словами учнів, стало погано всім, хто їв ковбасу з їдальні. Припускається, що причиною отруєння могло стати те, що у приміщенні їдальні травили тарганів і отрута якимось чином потрапила в їжу школярів. За іншою версією, ковбаса була вже неякісною, коли її привезли до учбового закладу.

Отруєння на Одещині - деталі

На початку липня у селі Старостине на Одещині працівники швидкої допомоги один за одним госпіталізовували місцевих жителів, яким стало зле після вживання горілки кустарного виробництва. Напій купували у місцевому магазині. Було розпочато розслідування  за ч. 1 ст. 115 з додатковою відміткою "нещасний випадок" та ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей тощо) Кримінального кодексу України.

За перші кілька днів померло четверо людей, близько десяти перебували у критичному стані. Жінку, яка продавала сурогатний алкоголь, правоохоронці затримали.

Вас також можуть зацікавити новини: