Яйця - натуральне та багате джерело таких каротиноїдів, як лютеїн та зеаксантин / фото pixabay.com

Вживання яєць у регулярному режимі може захистити від найбільш поширеної причини втрати зору серед людей від 50 років. Йдеться про профілактику вікової макулодистрофії.

Читайте такожСкільки можна їсти яєць, щоб не нашкодити здоров'ю: рекомендації медиків

Австралійські дослідники спостерігали за групою з 3 тис. 654 осіб протягом 15 років. Виявилося, що ті, хто вживав не менше двох-чотирьох яєць на тиждень, на 49% рідше стикалися з макулодистрофією порівняно з тими, хто щотижня з'їдав не більше одного яйця, пише MedikForum.

Відео дня

Це дослідження було суто спостережливим, тобто його автори лише виявили можливий зв'язок між вживанням яєць та зниженням ризику макулодистрофії. При цьому дослідження не довело наявності причини й наслідку.

Проте вчені вже давно говорять про те, що яйця - натуральне і багате джерелом таких каротиноїдів, як лютеїн і зеаксантин. А раніше інші наукові дослідження встановили, що ці каротиноїди впливають на прогресування вікової макулодистрофії.

Раніше британські вчені заявили, що вживання в їжу хоча б одного яйця на день знижує ризик серцево-судинних захворювань.