Ілюстрація REUTERS

Офісні працівники — одна з найбільш вразливих категорій людей. У них дуже часто збитий режим харчування. Все це пояснюється браком часу. А сидячий спосіб життя погіршує травлення.

Про те, яких помилок припускаються офісні працівники в харчуванні, розповіли експерти MedikForum.

Помилка №1: пропускати сніданок

Відео дня

Неприпустимо випити чашку кави або чаю на бігу, дорогою на роботу. Хоча таку звичку мають практично всі офісні працівники. Сніданок дарує бадьорість, працездатність, уважність та необхідну концентрацію.

Читайте такожНазвано п'ять причин, з яких ви не можете схуднути

Помилка №2: шкідливі перекуси

Чіпси, цукерки, жуйка, печиво — все це не найкращі перекуси в цілому, а не тільки для офісних працівників. Подібні продукти — справжня помилка в харчуванні. Адже через них виникає серйозна загроза здоров'ю, в тому числі негативно позначається на роботі шлунка, а також обіцяє проблеми з вагою.

Помилка №3: пити багато кави

Завдяки цьому підбадьорливому напою можна надати собі енергії, зняти напругу й іноді навіть замінити обід. Але це чергова помилка в харчуванні офісних працівників. Чому? Надмірне споживання кави може серйозно нашкодити здоров'ю. У день допустимо випивати не більше 2 порцій цього напою.

Помилка №4: пропускати обід

Харчування в офісних умовах іноді заскладне. Адже в робочому дні так багато завдань, які вимагають негайного виконання. Тому про обід іноді офісні працівники забувають, замість цього в хід ідуть шкідливі перекуси. А це в корені неправильний підхід до свого харчування.

Помилка №5: надмірний обід

Іноді це пов'язано з тим, що офісний працівник не може себе зупинити після довгого голодування. А часом пояснюється традицією запрошувати на ділові переговори в кафе або ресторан. В результаті страждає фігура.

Раніше американські онкологи вказали на взаємозв'язок між деякими звичками й статистикою ракових захворювань.