Відмова від хліба може бути небезпечною / фото pixabay.com

Про серйозну небезпеку багатьох дієт лікарі розповідають досить часто. Це підтверджують численні дослідження.

Черговий доказ, що худнути за допомогою дієт – це пряма дорога на лікарняне ліжко, знайшли вчені з США, повідомляє Ukrhealth.

В рамках дослідження фахівці вивчили понад 13 тис. історій хвороб, які заповнювалися протягом 20 років. Проаналізувавши стан здоров’я цих пацієнтів, вчені встановили, що люди шкодили самі собі. Вірячи в те, що низьковуглеводні дієти призводять до зниження рівня інсуліну, люди вбивали власне серце.

Відео дня

Читайте такожНазвані п'ять продуктів, які не можна їсти на голодний шлунок

Вчені змогли довести, що виключення з харчування вуглеводів дуже небезпечне. Недостатнє вживання в їжу крохмалистих овочів (наприклад, картоплі), каш, хліба і фруктів призводило до появи миготливої аритмії. Через це порушення нормальної роботи серця люди відчували частий пульс, запаморочення, постійну сильну втому, проблеми з диханням.

Кардіологи вважають, що це відбувалося через відмову є продукти, які мають протизапальні властивості. Через що в передсерді відбувався запальний процес, який приводив до розвитку небезпечної аритмії.

Небезпека ще в тому, що часто люди навіть не знали, що у них розвинулася миготлива аритмія, бо недуга розвивалася без симптомів. Коли хвороба діагностувалася, було вже пізно, адже через порушення виникали серцева недостатність, інсульт та інші небезпечні хвороби серцево-судинної системи. 

Раніше український дієтолог й експерт з правильного харчування Ольга Усенко розповіла, чим можна швидко й корисно снідати не вдома.