У радянські роки манна каша вважалася символом правильного сніданку. У ній дійсно чимало білка клейковини, але проблема в тому, що інших корисних речовин майже немає.
Читайте такожЕксперти виділили вісім правил схуднення
Крім того, манна каша, приготована на молоці з цукром та маслом, — це справжня калорійна бомба.
Більше, крім "порожніх калорій", в ній нічого немає. Кандидат медичних наук, гастроентеролог Анжеліка Шакірова розповіла росЗМІ, чому манна каша не просто некорисна, але й шкідлива для здоров'я дитини.
За її словами, традиційно діти, які вигодувані на манній каші, вони пузані з тонкими ніжками. "У них проблема з кальцієм, симптоми рахіту", - зазначила лікар.
Крім того, манна каша містить фітинову кислоту, яка заважає засвоєнню кальцію та інших мінеральних речовин.
Раніше український дієтолог і експерт з правильного харчування Ольга Усенко розповіла, чим можна швидко і корисно снідати не вдома.