Людей, які потребують меддопомоги, прикордонники будуть направляти до медпрацівників / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

Прикордонники не посилюватимуть перевірки в українських аеропортах у зв’язку зі спалахом коронавірусу у Китаї, доки не буде відповідного розпорядження Міністерства охорони здоров’я.

Про це у коментарі Hromadske розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

«Ми не отримали від них рекомендацій чи вказівок щодо того, як нам діяти. Але МОЗ інформувало нас про те, що фіксують спалах вірусу пневмонії в Китаї. Ми про це поінформували наші прикордонні підрозділи, особливо ті, які несуть службу в аеропортах, пунктах пропуску автомобілів, а також залізничних», - зазначив Демченко.

Відео дня

Читайте такожУ Китаї різко зросла кількість загиблих від нового коронавірусу (відео)

За його словами, людей, які потребують медичної допомоги, з пропускних пунктів будуть направляти до медичних працівників.

«Ми не є медиками, щоби визначати, чи уражена людина саме вірусом, тим більше, що його симптоми легко сплутати з пневмонією або грипом», - зазначив Демченко.

Зазначається, що прямих рейсів між Україною та китайським Уханем, який став епіцентром спалаху вірусу, немає. За статистикою прикордонників, у 2019-му році до України приїздило 48 тисяч громадян КНР, а 43 тисячі українців відвідували Китай.

Як повідомляв УНІАН, кількість загиблих від коронавірусу в Китаї, за останніми даними, зросла до 17 осіб.

Про спалах пневмонії невідомого походження у місті Ухань влада Китаю повідомила у кінці грудня. Попередньо встановлено, що збудником захворювання став новий тип коронавірусу - 2019-nCoV.

Вже офіційно підтверджено, що вірус передається від людини до людини.