Ілюстрація / REUTERS

У Великій Британії через спалах та швидке поширення у світі коронавірусу виник великий попит на захисні хірургічні маски.

Як повідомляє ТСН з посиланням на The Guardian, на популярному сайті amazon.co.uk розпродано усі антивірусні маски для грипу і вони не знають, коли товар буде знову на складі. Однак, на сайті у продажі є інші маски.

Читайте також"Людей без масок можуть затримувати": жителька Китаю розповіла про карантин у країні

Відео дня

Також про дефіцит масок повідомляють і аптеки Лондона. Так, в одній з мереж аптек в Лондоні 29 січня стійки з масками виявилися порожніми.

Дефіцит масок та інших медичних захисних засобів через новий вірус з Уханя виник і в Китаї. Це ще пов’язано з тим, що у країні зараз святкові новорічні вихідні, у тому числі і на виробництві.

Так, 30 січня губернатор провінції Хубей, яка є епіцентром коронавірусу з адміністративним центром в Ухані, заявив, що по всій провінції "сильний дефіцит" медичних препаратів, повідомляє CGTN.

Він також додав, що деякі медичні працівники одягають плащі та використовують одноразові мішки для сміття в якості бахіл.

У Китаї дефіцит масок призвів до нестандартних рішень. Деякі люди замість масок почали використовувати фрукти.

Своєю чергою державна китайська газета People's Daily повідомляє, що Китай повинен відновити виробництво масок для обличчя 3 лютого (наразі новорічні святкові вихідні) і виробляти по 180 мільйонів масок на день до кінця лютого.

Станом на 30 січня відомо про 7711 підтверджених випадків зараження коронавірусом та 170 смертей.