REUTERS

Казахстан вирішив заборонити експорт захисних масок через збільшення їх продажу до Китаю через епідемію смертельного коронавірусу - це призвело до зростання цін і дефіциту.

Як повідомляє Reuters, про це заявив у четвер представник міністерства охорони здоров'я країни Діас Ахметшаріп.

"Ми хотіли б відзначити неетичну поведінку виробників і дистриб'юторів масок. Вони продавали запаси в Китай. У зв'язку з чим урядом введено заборону на експорт", - заявив чиновник.

Відео дня

Читайте також"Кількість померлих значно вище": лікар розповів про ситуацію в епіцентрі китайського коронавірусу

"Крім заборони, опрацьовується питання закупівлі масок за кордоном в іноземних виробників. У зв'язку з нездатністю деяких вітчизняних виробників забезпечити зростаючий попит населення", - додав він.

Відзначається, що в Казахстані станом на четвер немає жодного підтвердженого випадку зараження коронавірусом. За даними міністерства охорони здоров'я, на сьогодні в Казахстані з числа прибулих до країни з Китаю госпіталізовано 110 осіб з температурою та симптомами ГРВІ, з них 105 пацієнтів обстежені на нову коронавірусну інфекцію.

Читайте такожЯк захиститися від коронавірусу-вбивці яка маска точно допоможе (фото)

"Результати негативні. Виписано 80, залишається в стаціонарах 30 осіб. Стан у них задовільний", - сказав Ахметшаріп.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 6 лютого від нового типу пневмонії, яку викликає коронавірус, померло 565 осіб. Одночасно 1198 хворих вилікували.