REUTERS

Кількість жертв коронавірусу в Китаї перевищила тисячу осіб. Влада звільнила низку чиновників у провінції Хубей, епіцентрі епідемії, за неефективну боротьбу з вірусом.

Свої посади втратили голова та партійний секретар комісії охорони здоров'я у провінції. Також звільнений заступник голови місцевого відділення Червоного Хреста - за порушення "при роботі з пожертвами", пише ВВС.

Читайте такожЗа межами Китаю зареєстровано понад 390 осіб, інфікованих коронавірусом – МОЗ

Відео дня

У понеділок в одній лише провінції Хубей від коронавірусу померли 103 людини. По всьому Китаю з початку епідемії померли 1016 осіб.

Проте кількість нових випадків зараження коронавірусом у понеділок впала на 20% порівняно з попереднім днем, з 3062 до 2478.

Як пише китайська державна преса, у провінції Хубей та інших районах країни сотні чиновників та функціонерів партії зняті зі своїх посад.

Це не обов'язково означає звільнення - найчастіше йдеться про отримання нижчої посади. Крім того, багатьох чиновників карають за партійною лінією - вони отримують суворі догани, що негативно позначиться на їхній подальшій кар'єрі.

В останні кілька днів реакція влади на епідемію викликала різку критику в китайських соцмережах, причому цензори, що незвично, в основному не видаляють цю критику з інтернету.