Ілюстрація / REUTERS

Епідемічна ситуація на судні CMA CGM URAL, яке прибуває сьогодні з Китаю до Одеси, є благополучною.

Про це повідомляє Департамент комунікацій Секретаріату Кабінету міністрів України.

«У членів екіпажу немає підозри на коронавірус. Зафіксовані випадки захворювання на ГРВІ. Про це офіційно повідомили представники компанії CMA CGM санітарно-карантинний підрозділ, що знаходиться у постійному контакті з судном CMA CGM URAL. За інформацією представників компанії, вжито відповідних заходів та ведеться контроль за станом членів екіпажу», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ ЄС бояться дефіциту ліків, спричиненого спалахом коронавірусу

Також зазначається, що судно CMA CGM URAL вийшло з останнього порту Китаю – Шекоу - 16 січня 2020 року. До прибуття в Україні судно здійснювало заходи до портів у Єгипті, Лівані, Туреччині та Румунії. У цих портах всі члени екіпажу судна пройшли перевірку відповідними службами на наявність у них ознак коронавірусної інфекції. Жодної підозри не виявлено.

«Зважаючи на максимальний 14-денний інкубаційний період захворювання на коронавірус 2019n-CoV та враховуючи термін 27 днів від виходу судна з порту Китаю до приходу в порт Одеси, а також на перевірки членів екіпажу судна у попередніх портах - епідемічна ситуація на судні є благополучною», - запевняють у департаменті.

Крім того, після прибуття судна до Одеси всі члени екіпажу пройдуть відповідний температурний скринінг та у разі підозри будуть спрямовані у спеціальні медичні заклади.

«Будуть проведені лабораторні дослідження та тест на коронавірус. Санітарно-карантинні підрозділи МОЗ, які працюють у порту, відстежують курс слідування зазначеного судна та володіють інформацією про стан здоров’я екіпажу», - наголосили у департаменті.

«Щодо повідомлень на захворювання членів екіпажу. Представники компанії CMA CGM офіційно повідомили санітарно-карантинний підрозділ, що знаходяться у постійному контакті с судном CMA CGM URAL. Вони зазначили, що у членів екіпажу випадки захворювання на ГРВІ. Вжито відповідних заходів та ведеться контроль за їх станом», - підсумували у Кабміні.