REUTERS

Число тих, хто вилікувався від COVID-19 в усьому світі, на сьогоднішній ранок становить 36 тисяч 533 особи.

Читайте такожУ Німеччині зафіксовано новий випадок зараження коронавірусом

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на сайт міжнародної групи волонтерів, які відстежують всесвітню статистику в режимі реального часу, Worldometer.

Відео дня

За його інформацією, 93% хворих одужали, решта - 2858 осіб (близько 7%) померли.

З тих, хто все ще інфікований, у 82% (35 889) нетяжкий перебіг хвороби. В критичному або серйозному стані перебувають 18% (8009) хворих.

Окрему статистику по Китаю наводить національна комісія з охорони здоров'я. Кількість померлих від пневмонії, спричиненої новим коронавірусом, у КНР становить 2 тисячі 788 осіб, за добу збільшившись на 44 людини. Кількість підтверджених випадків зараження збільшилася на 327 і досягла в материковому Китаї 79 тисяч осіб.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.