Ілюстрація / REUTERS

Загальна кількість інфікованих коронавірусом у багатьох країнах світу на вечір неділі, 1 березня, становила 88 тисяч 300 осіб.

Про це повідомляє міжнародний інформаційний ресурс WorldOmeter.

Із кінця грудня 2019 року, коли почався спалах коронавірусної інфекції COVID-19, жертвами захворювання на пневмонію стала 3001 людина, 42 тисячі 730 одужали.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, уряд Чехії повідомив 1 березня про зареєстровані в країні трьох випадках зараження. Всі троє інфікованих прибули до Чехії після відвідання Італії.

Читайте такожКоронавірус у Південній Кореї: 18 померлих, хворих вже понад 3700

У Білорусі зафіксували другий випадок інфікування коронавірусом - у жительки Вітебська, яка повернулась з Італії, один із тестів дав позитивний результат.

Довідка УНІАН. Наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

28 лютого Всесвітня організація охорони здоров'я підвищила оцінку глобального ризику поширення нового коронавірусу COVID-19 із "високого" до "дуже високого".