Ілюстрація / REUTERS

Група дослідників із Сяменьського університету, що на сході Китаю, створила вимірювальний прилад, який дозволяє встановити наявність коронавірусу в організмі людини всього за півгодини.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на газету "Женьмінь жибао".

Читайте такожУ світі вже 102 тисячі інфікованих коронавірусом, тисячі жертв

Відео дня

За даними видання, новинка отримала схвалення Державного управління з контролю за медичною продукцією КНР. Розробники та їхні партнери на безоплатній основі направили 90 тисяч комплектів у лікарні і медичні центри провінції Хубей, де зафіксовано вогнище спалаху пневмонії.

Передбачається, що завдяки такому приладу істотно знизяться витрати і буде полегшена праця лікарів при проведенні медичних аналізів для осіб з підозрою на вірус.

Цей новий продукт виробляє компанія Yangshengtang Beijing Wantai, з конвеєра якої щомісяця буде сходити не менше як 1 млн комплектів.

Очікується, що вже ближчим часом численні приватні споживачі і медичні організації отримають можливість застосувати прилад на практиці.

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному місті Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

Станом на 7 березня в світі було зареєстровано 102 тис. 186 випадків захворювання COVID-19, з них 3 тис. 491 летальний, водночас 57 тис. 389 (56,2%) осіб одужали.