REUTERS

100-річного чоловіка виписали з лікарні в Китаї після того, як він одужав від нового коронавірусу COVID-19. Таким чином, він став найстаршою людиною, якій вдалося відновити здоров’я після зараження.

Як пише The Independent, чоловік був серед більш ніж 80 пацієнтів, яких виписали після одужання з Хубейської клініки здоров’я матері й дитини в Ухані. Місто стало точкою, де почалася епідемія. Чоловік мав низку проблем, які й без того підривали його здоров’я. Зокрема, він страждав від хвороби Альцгеймера, гіпертонії й серцевої недостатності. У лікарню з коронавірусом він потрапив 24 лютого.

Читайте такожУ ВООЗ розповіли, скільки часу може зайняти одужання від коронавірусу

Відео дня

Китайські ЗМІ повідомляють, що лікуванням чоловіка займалися військові лікарі. Медики застерігають, що старші люди й ті, хто страждає від різних хронічних проблем, перебувають у зоні ризику, коли йдеться про зараження COVID-19. Але головний лікар Англії запевняв громадськість, що «більшість» людей старшого віку здатні пережити хворобу.

«Навіть у найбільш уразливих, найстарших групах, якими опікується служба охорони здоров’я в часи великого стресу, а саме в таких умовах лікарні Хубею, більшість людей, які підхопили вірус, здатні пережити його. Хоч і не всі, але переважна більшість на це здатна, 90%», - сказав професор Кріс Вітті.

Читайте такожКоронавірус у Китаї: Сі Цзіньпін відвідав Ухань уперше після спалаху інфекції

«Гадаю, дуже легко може скластися враження, що якщо ти пенсіонер й підхопив вірус, то можна на тобі ставити хрест. Але це абсолютно не так. Більшість людей одужують від вірусу, навіть якщо їм вже за 80», - додав він.