Кулеба повідомив, що в одній з країн на COVID-19 захворів український дипломат / фото УНІАН

В одній з країн на COVID-19 захворів український дипломат.

Про це заявив міністр закордонних справ України Кулеба, повідомили УНІАН у прес-службі Міністерства закордонних справ.

“Україна захищає всіх своїх громадян всередині країни та за її кордонами. Зокрема, і наших колег з дипломатичної служби. На жаль, у нас вже зафіксований перший випадок захворювання дипломата в одній з країн світу. Закордонні дипломатичні представництва тимчасово переходять на дистанційний режим роботи, щоб зберегти спроможну мережу допомоги українцям по всьому світу”, - сказав Кулеба.

Відео дня

Читайте такожУ світі вже 145 369 інфікованих коронавірусом, в Італії спалах недуги не вщухає

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 14 березня, в МЗС поінформували, що закордонні дипломатичні установи тимчасово, на один тиждень з неділі, 15 березня, до п’ятниці, 20 березня включно, переходять на особливий режим, який передбачає дистанційну форму роботи зі зверненнями громадян та посилене опрацювання запитів громадян.

Йдеться про тимчасові захисні заходи у зв’язку з поширенням у світі нового коронавірусу для співробітників дипломатичної служби та переведення установ в онлайн і дистанційну форму роботи.

Гаряча лінія МЗС для українців за кордоном працюватиме без змін та вже посилена додатковими спроможностями для обробки звернень. Поштові скриньки МЗС та закордонних дипломатичних установ України для письмових запитів продовжують працювати у цілодобовому режимі.

Крім того, громадяни можуть звертатися до співробітників дипломатичної служби через повідомлення на офіційні сторінки посольств та консульств у соціальних мережах.