На безпрецендентні заходи пішла французька влада / скріншот

Європейські країни одна за одною запроваджують надзвичайні заходи на тлі коронавірусу. Найскладнішою ситуація залишається в Італії. Попри тотальну ізоляцію майже 28 тисяч інфікованих і вже понад дві тисячі померлих.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

ЄС сьогодні перекрив свої зовнішні кордони, заборону на в'їзд іноземців запровадила Канада, а своїм громадянам радить якнайшвидше повертатися додому. У світі натепер понад 183 тисяч інфікованих коронавірусом, більше семи тисяч людей померли і майже 80 тисяч успішно одужили.

Співочий карантин – італійці підбадьорюють один одного в умовах суворої ізоляції. Ситуація із поширенням коронавірусу натепер найскладніша у світі.

Читайте такожВ Європі досі лишається одна країна, де не виявили коронавірусу

У Римі для лікування паціентів з тяжкими ускладненнями відкрили нову лікарню, а поліція влаштовує рейди недобросовісними аптеками, які перепродують медичні маски на чорному ринку. Такі заклади закривають.

Звикають до життя в ізоляції іспанці. У країні майже десять тисяч хворих. На вулицях медицинські патрулі контролюють кількість людей і закликають до домашнього карантину.

На безпрецендентні заходи пішла французька влада. У країні заборонене пересування між містами і в середині міст. Через пандемію скасували другий тур місцевих виборів, відклали початок пенсійної реформи, бізнесу обіцяють податкові пільги і дозволили відтермінувати оплату комуналки.

На карантин пішов весь польський уряд після того, як у одного з міністрів виявили коронавірус. Більшість країн Європи закрили кордони і відсьогодні заборону на в'їзд іноземців запровадили на зовнішніх кордонах ЄС.

Зачинилася і Канада. Про це оголосив тамтешній прем’єр, який і сам вже тиждень перебуває на ізоляції після того, як у його дружини діагностували коронавірус.

У США, щоб убезпечити від хвороби, ізолювали міністра оборони та його першого заступника, а Дональд Трамп закликав не збиратися більше десяти впродовж наступних двох тижнів.