REUTERS

У Франції нових інфікованих коронавірусною інфекцією COVID-19 перевозять до військових госпіталів, аби полегшити навантаження на лікарні на сході країни, де продовжують боротися зі спалахом небезпечної недуги.

Про це пише Reuters.

Рішення перевезти пацієнтів у відділення інтенсивної терапії міста Тулон, де розміщені кілька військових госпіталів, ухвалено лікарями у зв’язку з повідомленнями про те, що система знаходиться на критичному рівні.

Відео дня

Читайте такожВООЗ вказала на небезпеку ібупрофену при лікуванні коронавірусу

«Протягом останніх трьох днів ми були охоплені надзвичайним станом і постійним потоком пацієнтів, які повинні бути госпіталізовані», – йдеться у внутрішній записці від лікаря, що перебуває в епіцентрі спалаху.

Армія Франції також готується до створення польового госпіталю з 30 відділеннями інтенсивної терапії.

Як повідомляв УНІАН, Східна Франція постраждала через спалах COVID-19 найбільше. Тамтешні медики щодня реєструють по 10 нових випадків, заявляють про нестачу захисних костюмів і масок, зростання кількості інфікованих співробітників. Вони кажуть, що невдовзі доведеться вирішувати, кому з пацієнтів надаватимуть пріоритет.

Через надзвичайну ситуацію президент Франції Еммануель Макрон у понеділок заявив про «війну за здоров’я». Уряд наказав армії використати військову «систему Морфея»: хворих доправлятимуть спеціальними літаками, які використовували у зонах конфлікту в Афганістані та Косово для евакуації військових.