Ілюстрація / REUTERS

Італійський лікар, що працює в госпіталі Сан Карло Борромео в Мілані, розповів про те, як повинен щодня ухвалювати важке рішення, хто з пацієнтів залишиться жити.

33-річний лікар Мікеле Болдріні розповів про те, що ніколи не стикався з такими складними рішеннями так часто, повідомляє Metro.

Він не міг собі уявити, що у майбутньому смертельні випадки траплятимуться лише через брак ліжок і кисню. 

Відео дня

"Я все ще проводжу свої дні, вирішуючи, хто має право на інтенсивну терапію, кого відпустити і кого лікувати за допомогою проміжних пристроїв. Я діагностую щоденні двосторонні інтерстиціальні випадки пневмонії, які раніше я бачив лише чотири рази на рік", - поділився лікар. 

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 25 березня (онлайн)

Лікар Болдріні додав, що "у разі зростання кількості хворих через пандемію коронавірусу кількість кисневих пристроїв і ліжок буде вкрай малою - через брак необхідного обладнання станеться багато смертей". 

"Велику частину складають люди похилого віку з хронічними захворюваннями, такими як діабет або хвороби серця. Їхній стан швидко погіршується, і нам доводиться щодня вирішувати, чи вкладати ресурси в деяких з них, ґрунтуючись на прогнозі й загальних стартових умовах. Це означає відпускати людей, що є частиною нашої роботи, але це ніколи не було обумовлено браком пристроїв та ліжок", - зізнався Болдріні.

Він додав, що люди помирають на самоті, бо за протоколами вони можуть бачити своїх родичів тільки через електронні пристрої.

Медик також наголосив на тому, що рівень смертності дуже високий у порівнянні з попередніми аналогічними синдромами грипу з респіраторними ускладненнями. Covid-19 поширюється швидше, ніж сезонні віруси грипу.

Як повідомляв раніше УНІАН, спалах коронавірусу розпочався з ринку морепродуктів та тварин у китайському місті Ухань. Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи. Патоген належить до великої родини коронавірусів. Хвороба поширилася вже на десятки країн.

В Україні станом на 25 березня зареєстровано 113 інфікованих. У зв'язку з цим, карантин у країні продовжили до 24 квітня. 

Читайте також: