Ілюстрація / REUTERS

Міністерство закордонних справ України повідомило про зараження коронавірусом українського громадянина в Афганістані.

Про це йдеться у повідомленні МЗС у Facebook.

Читайте такожУ світі кількість хворих на коронавірус досягла майже 1,274 мільйона людей

Відео дня

Зокрема, як стверджують дипломати, український громадянин Умед інфікувався коронавірусом і закриття кордонів застигло його в Афганістані. А між тим його родина перебуває в Таджикистані. Нині шансів виїхати до родини в нього не залишилося. У цьому зв'язку він звернувся до посольства України в Республіці Таджикистан з проханням про допомогу.

"Наш консул одразу ж зателефонував у Міністерство закордонних справ Афганістану і зустрівся з дипломатами посольства Афганістану в Душанбе. Розглядали різні варіанти допомоги українському громадянину. Зокрема консул був готовий виїхати на автомобілі до кордону Таджикистану з Афганістаном, щоб забрати Умеда до Душанбе. Проте через надзвичайно високий рівень терористичної загрози цей варіант відкинули", - зазначили в МЗС.

Повідомляється, що посольство домовилось про допомогу з МКЧХ. Умеда розмістили на території кампусу цієї міжнародної організації.

"Там безпечно і є все необхідне. Українське посольство підтримує з Умедом постійний зв’язок і при першій можливості допоможе виїхати з Афганістану", - йдеться у повідомленні.

При цьому в МЗС наголошують, що подорож в нинішніх умовах є небезпечною, навіть попри терористичні загрози.

"Тому ми рекомендуємо всім громадянам України зважити на всі ризики й за можливості продовжити своє перебування до стабілізації епідеміологічної ситуації", - додали у відомстві.

Читайте також: