www.damex.ru

Компанія Novartis, що володіє правами на лікарський засіб, повідомила, що сипонімод підтвердив свою ефективність щодо зниження ризику прогресування захворювання, пише Ремедіум.

Читайте такожПрепарат на основі стовбурових клітин виявився ефективний в лікуванні склерозуУ клінічних дослідженнях взяв участь 1651 пацієнт з 31 країни. Після рандомізації учасники КД отримували 2 мг сипонімода або плацебо. Згідно з попередніми результатами, експериментальний препарат досяг первинних кінцевих точок оцінки ефективності: на тлі прийому нового ЛЗ ризик прогресування захворювання протягом трьох місяців була нижче, ніж у плацебо-групі.

Детальні результати КД Novartis планує представити у вересні цього року на 32-му конгресі Європейського комітету з лікування та вивчення розсіяного склерозу.

Відео дня

Читайте такожВчені довели генетичну природу розсіяного склерозу

Сипонімод (BAF312) є пероральним селективним модулятором рецептора S1P. Даний рецептор розташовується на оболонці деяких клітин, які здатні викликати ураження центральної нервової системи та розвиток вторинно-прогресуючого розсіяного склерозу.