Пристрасть до фастфуду може завдати істотної шкоди здоров`ю. Проте, як з`ясували канадські учені, в «швидкій їжі» шкідлива не тільки сама їжа, але навіть її упаковка.
Фахівці з Університету Торонто з`ясували, що для виготовлення паперової упаковки продуктів швидкого приготування використовуються хімічні речовини, перфторовані, що містять карбонові кислоти, або PFCAs. Вони потрапляють в організм і забруднюють кров.
До своїх висновків учені прийшли, поставивши експеримент на щурах. Гризуни протягом трьох тижнів піддавалися дії PFCAs, що вводилася разом з їжею або у вигляді ін`єкцій. Фахівці контролювали показники і метаболіти речовин у тварин в крові і встановили їх шкідливу дію на організм гризунів.
Як повідомляє АМИ-ТАСС, уряди Канади, Сполучених Штатів і деяких європейських країн вже проявляють заклопотаність вмістом вищезгаданих речовин в упаковках продуктів.