Держдума РФ відхилила законопроект, що передбачає виплату допомог за відмову від аборту, повідомляє РІА Новини. Депутати проголосували проти законодавчої ініціативи, що йшла від членів фракції ЛДПР, у тому числі віце-спікера Держдуми Володимира Жириновського.

Автори документа пропонували встановити новий вид одноразової допомоги у розмірі 100 тисяч рублів для жінок, що відмовилися від штучного переривання вагітності. Після пологів мати могла розраховувати на допомогу в разі передачі дитини на піклування держави.

Розробники законопроекту вважають, що матеріальне стимулювання вагітних дозволило б не тільки збільшити чисельність населення РФ, але і зберегти здоров`я жінок репродуктивного віку. За їх оцінками, завдяки фінансовій підтримці держави від абортів відмовилися б до 10 відсотків жінок.

Відео дня

Згідно з висновком думського комітету з питань сім`ї, жінок і дітей, представлений на розгляд документ спрямований на відмову від материнства. Фахівці комітету відзначили, що громадські форми виховання не зможуть замінити дитині сім`ю.

medportal.ru