Щонайменше 25 осіб госпіталізовано в префектурі Ямагуті на заході Японії з укусами гігантського шершня, передає РІА «Новости».

Інцидент стався поблизу однієї з місцевих шкіл. У результаті "нападу" судзумебаті, що дослівно перекладається як "горобець-бджола", було госпіталізовано 25 осіб. Більшість з них - старшокласники. Також було госпіталізовано жінку віком близько 70 років.

Медики оцінюють стан потерпілих як середній тяжкості.

Відео дня

Судзумебаті, або японський гігантський шершень, зовні нагадує звичайну осу, але набагато більших розмірів, і зустрічається виключно на японських островах. В окремих випадках його розмір сягає восьми сантиметрів в довжину. Здебільшого розмір тулуба цієї комахи становить близько чотирьох-п`яти сантиметрів, розмах її крил дорівнює шести сантиметрам, що спричинило її японську назву - "горобець-бджола". В Японії її також називають "бджола-вбивця".

Судзумебаті відрізняються від багатьох підвидів своїх родичів особливою агресивністю, і часто нападають не лише на вулики звичайних медоносних бджіл, а й на людину.

Укуси судзумебаті викликають анафілактичний шок і вимагають негайної госпіталізації.

Щороку від укусів цих гігантських шершнів в Японії гине понад 40 осіб.

Окрім цього, судзумебаті є справжньою катастрофою для місцевих бджолярів, адже лише один шершень даного вигляду здатний за хвилину убити до сорока бджіл.