Як відомо, кращий спосіб позбавлення від зайвої ваги - це фізичні навантаження.

У ході нещодавно проведеного дослідження вчені встановили, що їх ефективність можна значно підвищити в тому випадку, якщо кожен раз після тренування приймати холодний душ. Такий вплив, крім того, допомагає полегшити больові відчуття, що виникають у перевантажених м`язах. Ця методика, своєрідна кріотерапія, популярна серед спортсменів, і вчені вирішили перевірити в клінічних умовах, чи дійсно вона ефективна і безпечна.

У процесі роботи експерти в сукупності проаналізували дані 17 невеликих досліджень, участь в яких в цілому взяли 336 осіб. Всі вони виконували різні спортивні тренування - бігали, каталися на велосипеді, або робили вправи з обтяженнями. Після цього частині з них було запропоновано протягом 5-24 хвилин приймати прохолодний душ з температурою води близько 10-15 градусів. При цьому інші піддослідні впливу холодної води не піддавалися.

Відео дня

Виявилося, що ті учасники, які брали холодний душ, навіть якщо відчували при цьому дискомфорт через низьку температуру, страждали від хворобливості і напруженості м`язів в меншій мірі і почували себе краще. У свою чергу, ніякого шкідливого впливу від дії подібних процедур на організм виявлено не було. За словами одного з авторів дослідження, професора північноірландського Університету Ольстера Кріса Бліклего, також допомагають впоратися з подібними проблемами теплі ванни, легкі пробіжки або спеціальні компресійні панчохи.

korzonews.info