Така новина повинна порадувати шанувальниць шоколаду. Вчені зі Швеції виявили, що пристрасть до шоколаду представниць «слабкої» статі, може принести користь, захищаючи від ризику інсульту, пишуть іноземні  ЗМІ.

У такому «шоколадному» дослідженні брало участь 33 000 шведських жінок. І виявилося зовсім незвичайним те, що чим більше вони вживали шоколаду, тим більше зменшували ризик інсульту! Такі результати додали ще один «плюс» на користь какао-бобів. Знаходяться в шоколаді флавоноїди, виявлені в попередніх дослідженнях, сприяли зниженню високого кров`яного тиску, тим самим запобігаючи ризик інсульту.

Однак не поспішайте бігти в супермаркет за ящиком шоколаду. За словами доктора Сюзанни Ларссон, яка очолює дане дослідження, не варто забувати, що шоколад насамперед належить до висококалорійних продуктів, багатих на цукор і різні жири. Тому перебір може призвести до зворотного результату для здоров`я. Хоча дослідження і довели користь для серцево-судинної системи, до кінця ці дослідження ще не проведені. Переважніше саме темний шоколад, так як містить менше цукру. Але у всякому разі, «плиточка» будь-якого шоколаду підніме настрій і додасть енергії.

Відео дня