Вчений з Оксфордського університету розробив багатофункціональні смарт-окуляри для людей із залишковим зором. Багато людей, що є сліпими, здатні сприймати світло і рух, і розроблений пристрій покликаний використовувати дані можливості .

 
За словами дослідника, функції цих окулярів дозволять людям зі слабким зором не тільки вловити обриси перешкод, що виникають на їх шляху, а й пізнати фактичні об`єкти, такі, як наприклад , автобусна зупинка, дверний отвір або особисті речі.
 
Зібрана такими окулярами інформація переводиться в певні зображення на прозорий дисплей на органічних світлодіодах (organic light - emitting diode, OLED) .
 
До складу смарт-окулярів входять камера та інфрачервоний проектор, які визначають відстань до об`єктів, а також компас , супутникова система навігації GPS та гіроскоп (пристрій, що реагує на зміну кутів орієнтації тіла, на якому воно встановлене) для допомоги практично сліпим людям в просторовій орієнтації .
 
За свою роботу Хікс виграв нагороду за інновації від Королівського товариства Брайан Мерсер . На даний момент він планує використовувати отримані кошти для того, щоб удосконалити пристрій і додати в нього функцію розпізнавання тексту (наприклад, для того, щоб побачити номер автобуса, направлення на станціях або меню в ресторані) шляхом його перекладу на мову.