Головна медична новина року за версією CDC – поширення малярійних комарів виду Anopheles stephensi / фото ua.depositphotos.com

Центр з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) склав рейтинг з 5 найголовніших медичних новин минулого року. Коронавірус COVID-19 опинився не на першому місці. Й навіть не на другому.

Головна медична новина року за версією CDC – поширення малярійних комарів виду Anopheles stephensi. Про це йдеться на офіційному сайті відомства.

Читайте такожГенетично модифіковані комарі допоможуть у боротьбі з малярією

Відео дня

Стаття про малярійних комарів Anopheles stephensi стала головною медичною новиною 2020 року за версією CDC. Її опублікували в серпні у Всесвітній день комарів.

У публікації йдеться, що малярійні комарі Anopheles stephensi є одними з найсмертоносніших тварин на планеті. І вони почали прокладати свій шлях з рідної для себе Південній Азії до Східної Африки. Спершу цих комах помітили в Джибуті, потім сусідній Ефіопії (2016 рік), Судані (2019 рік) та Сомалі (2019 рік).

У CDC зазначили, що з моменту виявлення цих комарів у Джибуті, в країні спостерігається збільшення випадків малярії в містах.

5 головних медичних новин року за версією CDC

  • Тривожне поширення виду комарів Anopheles stephensi.
  • Новина про те, що Південна Африка досягла значних успіхів у діагностиці та лікуванні ВІЛ.
  • Відповідь CDC на пандемію COVID-19.
  • Новина про високі показники туберкульозу в Намібії, що особливо небезпечно на фоні пандемії коронавірусу, який вражає легені.
  • Партнерство уряду США, CDC з міністерством охорони здоров'я Уганди для боротьби з пандемією COVID-19.

Користувачі мережі здивувалися такому вибору, але представники Центру ніяк його не прокоментували і не розповіли, як складався список.

Інші новини на тему