Від COVID-19 помер соратник Мадуро Даріо Вівас / Фото wikipedia.org

У Венесуелі від коронавірусу помер губернатор столичного округу Каракаса 70-річний Даріо Вівас. Він був близьким соратником президента Ніколаса Мадуро.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на венесуельських чиновників.

Вівас також був членом Національного установчих зборів і віце-президентом соціалістичної партії із заходів і мобілізації.

Відео дня

Читайте такожУ Китаї сліді COVID-19 виявило в замороженій їжі

Вперше про його захворюванні стало відомо 19 липня, коли тести показали позитивний результат на COVID-19. Відтоді губернатор перебував на самоізоляції.

Вівас - перший високопоставлений урядовий чиновник Венесуели, який помер від коронавірусу, попри те, що у кількох міністрів теж встигли заразитися.

Міністр нафти Тарек Ель-Айссамі в середу видужав, через місяць після зараження. А віце-президент соціалістичної партії Діосдадо Кабельо проходить на лікуванні.

Всупереч тому, що показники заражень в країні одні з найнижчих в Південній Америці, лікарі і опозиція побоюються, що реальні цифри можуть бути набагато вищими через проблеми з тестуванням.

В Україні за добу виявлено 1 592 нових хворих COVID-19 - це новий добовий антирекорд. Всього в Україні офіційно підтверджено 86 140 випадків коронавирусной інфекції. Від COVID-19 померли вже 1 992 пацієнти. Разом з тим 45 686 осіб одужали.