У ВООЗ оцінили рішення шведської влади не вводити жорсткий карантин \ фото REUTERS

Стратегія шведської влади, яка не стала вводити жорсткі карантинні заходи через пандемію коронавірусу, може виявитися ефективною, якщо люди будуть поводитися відповідально.

Читайте такожУ Швеції назвали помилкою відмову від жорсткого карантинуПро це заявив спецпосланець Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) доктор Девід Набарро. Він зазначив, що обмеження завдають удару по населенню і бізнесу, і країнам потрібно допомагати уникати карантину.

"Головним аспектом їхнього підходу було те, що уряд виявився здатний довіритися суспільству, а суспільство змогло довіритися уряду», - сказав Набарро в інтерв'ю новозеландській радіостанції Magic, передає kommersant.

Відео дня

Коронавірус в Швеції:

  • Після початку пандемії влада Швеції вирішила не вводити жорстких карантинних заходів. Вона очікувала, що у населення виробиться колективний імунітет і захворюваність поступово зійде нанівець. Однак рівень смертності в країні підвищився. У перші шість місяців у Швеції померли 51 405 осіб. За даними державного управління статистики (SCB), це найвища кількість смертей за аналогічний період з 1869 року.
  • Однак, 23 серпня стало відомо, що план з вироблення колективного імунітету у шведів так і не був досягнутий.
  • 25 серпня головний епідеміолог Швеції Андерс Тегнелл заявив, що восени в країні не буде другої хвилі коронавірусу. Замість цього слід очікувати локальні спалахи COVID-19.
  • За даними Університету Джонса Хопкінса, в Швеції зафіксовано понад 84 тис. випадків зараження коронавірусом, померли 5,8 тис. дані по числу видужалих не наводяться.