Наразі все більше спостерігається поширення захворювання серед молоді \ фото УНІАН

Ріст захворюваності на коронавірус у світі ще буде спостерігатися. Наразі зафіксовано ріст інфікування серед молоді.

Читайте такожВООЗ представила дешевий і швидкий тест на COVID-19: результат з'являється за півгодиниПро це заявив Керівник офісу Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) в Україні Ярно Хабіхт в інтерв’ю Суспільному.

"Ріст захворюваності ми ще побачимо, і зараз необхідно з цим жити та зрозуміти, як стримувати випадки захворювання", - зазначив він.

Відео дня

Хабіхт повідомив, що зараз, "порівнюючи ситуацію в Україні, ми бачимо, що тут показники нових випадків за останні 14 днів подібні до Вірменії, а також до Португалії, Данії або, наприклад, Румунії".

Крім цього Хабіхт повідомив, що все більше спостерігається поширення захворювання серед молодих людей. "Якщо поглянути на співвідношення показників захворюваності серед молодих людей, скажімо, у віці від 15 до 24 років, ми бачимо, як цей показник збільшився від 4,5% до 15%. Отже, втричі більше", - сказав він.

"У перші дні ми всі вважали, що цей спалах буде коротким. Що він мине і до літа все завершиться. Отже, я думаю, що ніхто з нас не був готовий до того, що все триватиме довше, що COVID-19 буде з нами довгий час і почне так швидко поширюватися. Справа в тім, що це точно не перший спалах, і це буде не останній спалах", - підкреслив Хабіхт.

Новини по темі